Hva er takfornying?

Ved takfornying vil du få et tak som er like pent og holdbart som den dagen det var nytt, og det vil dermed også gi huset et mye bedre helhetsinntrykk og økt verdi.

Hver eneste dag er taket ditt utsatt for slitasje fra vann, vind, snø, is, sur nedbør, alger og mose. Dette fører selvsagt til at taket slites. Spesielt gjør vekst av alger og mose at taket holder på fukt, og dermed blir taksteinen gjennom vinteren utsatt for frostsprengning. Etter som tiden går blir taksteinen derfor tynnere og tynnere. Ved skader eller slitasje er det ganske vanlig at man velger å skifte hele taket, og for de aller fleste er dette en stor økonomisk utfordring.
Svært mange er ikke klar over at en fagmessig utført takfornying kan øke takets levetid med så mye som 20 år eller mer. Ved takfornying vil du få et tak som er like pent og holdbart som den dagen det var nytt, og det vil dermed også gi huset et mye bedre helhetsinntrykk og økt verdi.

Takfornying er en behandling over flere trinn som kort kan beskrives slik:

  1. Høytrykksvask av hele taket. Alt av mose, alger og skitt fjernes. Takrenner og nedløp rengjøres også.
  2. Takstein kontrolleres for synlige sprekker og brudd.
  3. Tilstøtende områder som takvinduer, markiser, planter, antenner etc. dekkes til.
  4. To strøk kvalitets-maling påføres, farge og glans etter ditt ønske. Malingen har bestått alle tester som finnes for denne typen produkter, og tilfredsstiller med glans samtlige krav og standarder med god margin.
  5. Opprydning, gjennomgang og sluttkontroll av utførte arbeider.

Resultatet er et tak som ser nytt og flott ut - og er tett!