Sparte 70 000 på takfornying

Mer enn halvparten av norske tak er modne for utskifting. Vi har som kjent mye vær her i landet og det sliter på taksteinen. Mose og sprekkdannelser kan føre til lekkasjer og ikke minst et forfallent utseende på boligen eller hytta.

Vestlandet er spesielt utsatt for fuktig klima og milde vintre. Tore Kjell Thorsen og familien som bor i idylliske Sunde i Kvinnherad fikk problemer med taket. Huset vårt er utskilt fra småbruket til foreldrene mine, og her har vi storslagen utsikt over fjord og fjell. Vi flyttet inn i 1986, og vi hadde betongtakstein som var veldig mosegrodd. Derfor måtte vi ta i et tak! -sier han spøkefullt

Alternativet var å bytte taket. Jeg kom aldri så langt at jeg fikk hentet inn priser, men jeg forhørte meg med andre som hadde tak av tilsvarende størrelse. Så kom jeg over takfornying, og det viste seg at det kostet mindre enn halvparten av et nytt tak.

Det finnes ulike former for takfornying, og noen tilbyr kun vask av taket. Dette vi fjerne de synlige problemene, men det er impregnering og spesialmaling som sikrer lengre levetid på taket – opp til 20 år!

Tore Kjell vet ikke nøyaktig hvor mye han sparte på å bruke Norsk Takfornying fremfor å bytte taket, men han anslår at beløpet er mellom 60 000 og 70 000 kroner. Og ikke bare sparte han penger, men Tore Kjell er også fornøyd med den korte tiden det tok:

Det var først to dager med spyling, så en dag med impregnering, og så to dager med maling. I tillegg foretok de sjekk av takrenner og nedløp, og rensk av takrennene var inkludert i prisen. Alt i alt tok det fem dager, og den siste dagen var det fire mann i sving.